• candavon-cauppa@outlook.com
  • +358 400 106235
  • SUOMI>ENGLANTI & ENGLISH>FINNISH vaihto/switch ALAREUNASSA - AT THE BOTTOM
  • CAUPPA AUKI 24/7, TERVETULOA!
  • ILMAINEN TOIMITUS ALK. 80€ TILAUKSILLE.
  • candavon-cauppa@outlook.com
  • +358 400 106235
  • SUOMI>ENGLANTI & ENGLISH>FINNISH vaihto/switch ALAREUNASSA - AT THE BOTTOM
  • CAUPPA AUKI 24/7, TERVETULOA!
  • ILMAINEN TOIMITUS ALK. 80€ TILAUKSILLE.

Vähän taustatietoa kynttilöiden valmistuksesta.

Sekä isot, että pienet Lämpökynttilät (eli tutummin "tuikut) olen valanut korkealuokkaisista ja puhtaista parafiineista, oliivi-steariineista, soija-vahoista ja mehiläisvahoista. Niissä on käytetty kovuudeltaan sekä sulamispisteeltään juuri tämäntyyppisiin kynttilöihin tarkoitettuja kynttilämassoja.

Pehmeähkö, astiavaluun tarkoitettu parafiini on oikea parafiinilaatu juuri lämpökynttilöihin ja muihin astiaan valettaviin parafiinikynttilöihin, sillä sen sulamislämpötila on matala. Tämä takaa sen, että massa nesteytyy poltettaessa kokonaan, liekki kuluttaa kaiken pois ja paloaika on pitkä. Sama periaate on myös soijavaha-lämpökynttilöissä, soijavahoissa on myös eri kovuuksia ja sulamispisteitä: Kovat vahat on tarkoitettu pilarikynttilöihin eli ns. pöytäkynttilöihin, pehmeät astiavalu-kynttilöihin.

Nykyisin käytän myös joitakin vuosia sitten markkinoille tulleita, 100% kasvipohjaisia ja todella hyvin palavia Oliiviöljy-steariineja. Näiden steariinien erikoispiirre on hyvin kaunis, kiteinen pinta ja pöytäkynttilöissä niiden palotapa on erityisen hieno, sillä palaessaan Oliivi-steariini muodostaa kynttilän reunoille pitsimäisen verkkokuvion.

Lisänä joukossa on puhtaasti palava, miedosti hunajaiselta tuoksuva mehiläisvaha joka sekin on 100% luonnontuote

Laadukkaat sydänlangat ovat todellakin kynttilän 💗. Niiden oikea koko ja materiaali ovat ratkaisevan tärkeitä kynttilän toimivuuden kannalta. Tuoksukynttilöissäni käytän hyvin maltillisesti hajusteita, sillä mielestäni tuoksun on tarkoitus olla miellyttävä pieni lisä, ei missään nimessä häiritsevän voimakas.

Kynttilänvalu ei ole atomifysiikkaa, mutta parhaan mahdollisen eli toimivan, hyvin palavan kynttilän valmistuksessa on yksinkertaisesti tiedettävä muutamia tärkeitä perusasioita. Näitä perusasioita, ja lukemattomia määriä muuta tietoa ja omia oivalluksia, on tullut eteen paljon tällä jo yli neljännesvuosisadan kestäneellä kynttilänvalajan taipaleellani... Ja tulee edelleen, käsityöläinen ei ole koskaan täysinoppinut!

Kaikki kynttiläni, lukuunottamatta mehiläisvahakynttilöitä, ovat myös vegaaneille sopivia.