• Suomi/Finnish & Englanti/English
  • ILMAINEN TOIMITUS yli 40 € tilauksille.
  • Suomi/Finnish & Englanti/English
  • ILMAINEN TOIMITUS yli 40 € tilauksille.


Vähän taustatietoa kynttilöiden valmistuksesta.

Sekä isot, että pienet Lämpökynttilät (eli tutummin "tuikut) olen valanut korkealuokkaisista ja puhtaista parafiineista ja soija-vahoista ja niissä on käytetty kovuudeltaan sekä sulamispisteeltään juuri tämäntyyppisiin kynttilöihin tarkoitettuja kynttilämassoja.

Pehmeähkö, astiavaluun tarkoitettu parfiini on oikea parafiinilaatu juuri lämpökynttilöihin ja muihin astiaan valettaviin parafiinikynttilöihin, sillä sen sulamislämpötila on matala. Tämä takaa sen, että massa nesteytyy poltettaessa kokonaan, liekki kuluttaa kaiken pois ja paloaika on pitkä. Sama periaate on myös soijavaha-lämpökynttilöissä, soijavahoissa on myös eri kovuuksia ja sulamispisteitä: Kovat vahat on tarkoitettu pilarikynttilöihin eli ns. pöytäkynttilöihin, pehmeät astiavalu-kynttilöihin.

Myöskin laadukkaat sydänlangat ovat todellakin kynttilän . Niiden oikea koko ja materiaali ovat ratkaisevan tärkeitä kynttilän toimivuuden kannalta. Hajusteita käytän kaikissa tuoksukynttilöissäni maltillisesti, sillä mielestäni tuoksun on tarkoitus olla miellyttävä pieni lisä, ei missään nimessä häiritsevän voimakas.

Kynttilänvalu ei ole atomifysiikkaa, mutta parhaan mahdollisen eli toimivan, hyvin palavan kynttilän valmistuksessa on yksinkertaisesti tiedettävä muutamia tärkeitä perusasioita. Näitä perusasioita, ja lukemattomia määriä muuta tietoa ja omia oivalluksia, on tullut eteen paljon tällä lähes neljännesvuosisadan kestäneellä kynttilänvalajan taipaleellani... Ja tulee edelleen, käsityöläinen ei ole koskaan täysinoppinut!